top of page
Geliefdfotografie-81.jpg

Credits: Geliefd fotografie

OVER eva Sophie Flantua

Oprichter Studio Daagsch & Flevolandse ondernemer

De passie voor voeding, gastvrijheid en het zorg dragen voor mijn omgeving heb ik meegekregen door op te groeien in de ondernemende cultuur van restaurant Flantuas. Hét restaurant op vliegveld Lelystad waar mijn ouders al meer dan 25 jaar zelfstandig ondernemen.

 

Tijdens mijn bachelor Food Design aan de HAS kwam de realisatie dat voedsel een belangrijke invloed heeft op de vormgeving van onze wereld. Omdat deze denkwijze mij intrigeerde, heb ik me hier verder in verdiept door de master Voedsel Ecologie en Soevereiniteit te volgen aan de (Slow Food) Universiteit voor Gastronomische Wetenschap in Pollenzo, Italië. De verbondenheid tussen voedsel, politiek, economie, klimaat, maatschappij en cultuur stond centraal binnen deze master. 

Ik geloof in de kracht van het alledaagsche omdat de (voedsel) keuzes die we elke dag maken grote invloed hebben op de omgeving waarin we leven.

De opdrachten die ik via Studio Daagsch uitvoer, zijn divers, net zoals het voedselsysteem, waarop ik gericht ben. Als gastronoom ben ik werkzaam binnen de gehele 

voedselketen. Ik ben opzoek naar uitdagingen en inspireer de mensen waarmee ik werk om samen een balans te creëren binnen de alledaagsche, maar complexe voedsel omgeving.

En als kleindochter van een polderpionier die geboren en getogen is in Flevoland, kon ik mij geen betere werkplek  voorstellen dan Flevoland. Met liefde en passie zet ik mij in om zowel de inwoners van Flevoland, als mensen van daarbuiten, het verhaal van Flevoland te vertellen. 

Over haar geschiedenis en hoe er vandaag de dag nog steeds gepionierd wordt in deze jonge provincie. Want vanuit onze geschiedenis ontstaan waardering, voor alle mooie producten die hier geproduceerd worden en die ik samen met vele verschillende partijen lokaal beschikbaar stel. 

Wil je meer weten? Neem dan contact op!

bottom of page