LOKAAL VOEDSEL FLEVOLAND

Deze kaart werkt niet op je mobiel, Alleen op je laptop. 

 

Een maaltijd legt gemiddeld 30.000 kilometer af, voordat het op je bord belandt. En dat terwijl ik inmiddels weet dat we het dichterbij ook kunnen vinden. Flevoland heeft een prachtig en divers voedsellandschap, die we als inwoners langzaam aan samen leren te ontdekken.

 

Flevoland is van oorsprong een landbouwprovincie. Gemaakt voor productie, om Nederland te voorzien van voedsel.

Maar dient vandaag de dag vooral als voorraadkast voor heel Europa. Wij beschikken over de beste landbouwgrond, onze boeren produceren kwalitatief hoge producten, vol smaak en met een grote diversiteit aan gewassen. In Flevoland vind je niet alleen maar aardappelen, uien en wortelen, zoals we vaak denken. Nee, Flevoland heeft zichzelf ontwikkeld tot volwaardige voedselprovincie. Van quinoa tot sojaboontjes, aubergine tot gele biet en zelfs saffraan wordt hier geteeld.

 

Het is aan ons, als inwoners, verwerkers, bakkers, brouwers en chefs, om de smaak van Flevoland te ontdekken en te proeven. En zo moeilijk hoeft het niet te zijn..... 

Er zijn tal van initiatieven; breng een bezoek aan de boer, bestel online, bezoek een boerderijwinkel naast de reguliere supermarkt, stop even bij dat huisjes aan de weg of de automaat en/of laat deze heerlijke producten thuis bezorgd worden. Op de kaart hierboven vind je waar jij als consument je producten lokaal kunt kopen.

 

Hoe mooi zal het zijn als we de verbindende kracht van voedsel gebruiken om ons te voeden, onze provincie te (her)ontdekken en ons met elkaar te verenigen. Een lokale voedselcultuur creëren we samen en valt te proeven in onze eigen keukens. 

 

Proef de smaak van Flevoland! 

 

 

Hierboven vindt je een lijst met lokale ondernemers waar jij als consument terecht kunt.

Ken je een ondernemer of initiatief dat hier nog niet tussen staat? Laat het weten via eva.studiodaagsch@gmail.com.

Ben jij als ondernemer geïnteresseerd in de korte voedsel keten? Wordt dan lid van de vereniging FlevoFood!

Want daar staan mooie dingen te gebeuren. Blijf op de hoogte via hun nieuwsbrief